Šis paprastas ir skanus keptų baklažanų receptas kilęs iš Maroko. Vienoje porcijoje – tik 200 kalorijų. Puikiai tinka tiems, kurie laikosi mažo kaloringumo dietos arba nori sveikai maitintis. Patiekalas gali būti valgomas tiek kaip garnyras, tiek kaip pagrindinis patiekalas.

Porcijos: 2

Paruošimo laikas: 35 min

Kalorijos: 200 kcal.

Vienoje porcijoje: 12,8 g skaidulų, 14 g baltymų, 3,4 g riebalų, 32 g angliavandenių, 9,4 cukraus.

 

Ingredientai:

2 baklažanai

Padažui:

2 raudonosios paprikos

3 skiltelės česnako

½ svogūno

2 šaukštai pomidorų tyrės

1 šaukštelis paprikos miltelių

½ šaukštelio kmynų

1 šaukštelis petražolių

1 šaukštelis džiovinto imbiero

1 šaukštelis ciberžolės

½ šaukštelio kajeno pipirų

1 šaukštas obuolių acto

1 šaukštas stevijos

Įdarui:

4 šaukštai džiuvesėlių

Šviežių petražolių

Kaip gaminti:

Orkaitę nustatykite iki 250-280 laipsnių.  Tada pradėkite nuo padažo.  Nulupkite svogūną, česnaką ir išvalykite paprikas. Tada virtuviniu kombainu sutrinkite ingredientus į padažą.  Padalinkite baklažaną į dvi dalis, baklažano šerdį šiek tiek įpjaukite (tarsi padalinti į mažus gabalėlius). Sudėkite baklažanus (su šerdimi) į kepimo formą ir įpilkite šiek tiek vandens.  Kepkite orkaitėje 10 minučių, kad įgautų spalvą.  Baklažanų šerdis išimkite ir supjaustykite į mažus gabalėlius, įmaišykite į padažą. Tada baklažanų puseles užpildykite padažu.  Pabarstykite džiuvesėliais (arba tarkuotu sūriu) ir kepkite dar 25 minutes.