Šiuo gaiviu mėsainiu (ar sumuštiniu) galima mėgautis kasdien arba patiekti per vakarėlius. Ryškių spalvų ir skonio, o vienoje porcijoje tik 208 kalorijos! Puikiai tinka tiems, kurie riboja kalorijas arba nori veganiško mėsainio.

 

Porcijos: 1

Paruošimo laikas: 15 min.

Kalorijos: 208 kcal

Vienoje porcijoje: 12 g skaidulų, 14 g baltymų, 7 g riebalų, 19 g angliavandenių, 4 g cukraus.

 

Ingredientai:

2 grybai „Portobello“

1 a. šaukštelis aliejaus

½ a. šaukštelio juodųjų pipirų

½ a. šaukštelio rūkytos paprikos miltelių

Padažui:

½ skardinės virtų baltųjų pupelių

1 skiltelė česnako

2 v. šaukštai vandens

Įdarui:

raudonasis kopūstas

pomidorai

morka

geltonoji paprika

moliūgas

šviežios petražolės

 

Paruošimas:

Padažas: sutrinkite pupeles, sutraiškytą česnaką ir vandenį kol gausis vientisa masė.

„Portobello“ bandelės: įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Išvalykite Portobello grybus ir nuimkite stiebus. Grybų viduje paskirstykite aliejaus, pipirų ir paprikos miltelių mišinį. Grybus sudėkite į kepimo skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite vidurinėje lentynoje 15 minučių. Išimkite ir leiskite ataušti.

Daržovės: supjaustykite arba sutarkuokite daržoves.

Grybo kepurėlę patepkite padažu, ant viršaus sudėkite daržoves ir uždenkite kita grybo kepurėle. Skanaus!